След като Google обяви Mobile First Indexing през ноември 2016 г., EXAI започна да работи върху решение, което ще предостави на милиони фирми по света възможността да имат мобилна версия на уеб сайта им. Exai, чрез новаторската си технология за превръщане на уеб сайт в mobile friendly уеб сайт, намери начин да създадете красива мобилна версия на съществуващия уеб сайт, без да унищожавате SEO или вида и визията на версията на Вашия уеб сайт. 


След приключване на процеса на мигриране, имате възможност да актуализирате компютрната и мобилната версия от една CMS. Когато искате да приложите актуализация, трябва само да редактирате версията за компютър и актуализирането на мобилна реализация на Exai е автоматично и ще приложи промените в мобилната версия. Можете също да приложите ръчно промени към реда и вида на мобилната версия. 


С Exai Уеб Стоителя всички технически елементи са отделени за по-удобно мобилно изживяване, а с цел да получите перфектен резултат всеки път. Като краен резултат получавате мобилен уеб сайт със следните технически спецификации, които ви дават най-доброто от CMS архитектурата и иновациите. 

ТЕХНИЧЕСКО ОПИСАНИЕ

1. Персонализиран мобилен редактор

Това, което прави: Това е да се позволи различен вид и визия за widgets / фонове във уеб сайта (Съгласно № 9) и тяхната поръчка на мобилната уеб страница. Това ще позволи гъвкавост при дизайна за мобилни устройства и процентът им на реализация, като ще има малки промени в CSS / JavaScript на страницата, както и промени в реда на html елементите. По този начин могат да се направят потребителски модификации, които да отговарят по-добре на нуждите на бизнеса.


Защо е необходимо: Подобрява резултатите като поставя важното съдържание на първо място.

2. Автоматично създаване на гъвкав динамично обслужван HTML адаптер за мобилни елементи 

Какво прави: Алгоритъм, който да замени реда на елементите на страницата и да ги пренареди според предварително определена логика на мобилната страница. Потребителските промени в логическия ред са позволени в изгледа за мобилни устройства (вижте № 1) - предназначени да отговарят на нуждите на уеб администраторите (за разлика от обикновените уеб сайтове, които не могат да се променят), което значително намалява цялостния процес на прехвърляне.


Защо е необходимо: Намалява времето и разходите за актуализиране на мобилната версия.

3. Форматиране на пространството от настолен към мобилен адаптер

Какво прави: Алгоритъм за почистване на ненужните пространства, които съществуват само за целите на дизайна на компютърната версия. Тези ненужни данни са вредни за мобилната версия (например, странично пространство от 300 пиксела, планирано за компютърната версия 1920x1080, би направило елементите на 360x640 смартфон нечетливи).)


Защо е необходимо: Да направи всеки мобилен уеб сайт да изглежда като милион долара

4.SEO параметри за автоматична миграция на мобилни и компютърни версии

Какво прави: Както за мобилни, така и за компютърни версии на сайта - всички SEO подробности: пътеки, заглавия, описания, ключови думи, алтове могат автоматично да се прехвърлят на новия уеб сайт. За по-добра класация на сайта този процес ще се извърши напълно автоматично. Изкуствената интелигенция на EXAI ще направи подобрения в изтеглянето на метаданни.


Защо е необходимо: Поддържа Вашата on-page SEO непокътната, същевременно подобрява класирането Ви

5. Адаптиране на общите данни в непосредствена покана за действие

Какво прави: привлича клиенти към бизнеса. Общата информация, предоставена от собственика на уеб сайта, генерира опции за кликване, кликване върху имейла и кликване за навигация в горната лента на сайта за мобилни устройства. Това позволява на потенциалните клиенти да се обаждат, да изпращат имейли, да намират насоки към бизнеса, подобрявайки цялостното им мобилно изживяване (което според проучванията на Google увеличава продажбите).


Защо е необходимо: Установява незабавен контакт с потенциални клиенти.

6. Употреба на уеб шрифтове за същия изглед в различни браузъри

Какво прави: Използвайки пакет от уеб шрифтове, форматирани да изглеждат еднакво в браузърите и устройствата (WOFF2, WOFF, TTF, RTF) - запазва се същият вид и усещане. Уеб сайтовете днес претърпяват прекомерно използване на системни шрифтове, които всяко устройство интерпретира, за да има различен изглед. Това е опит да се създаде глобална поправка за този често срещан проблем в мрежата, който премахва избора от браузъра.


Защо е необходимо: Помага на уеб сайта Ви да бъде представен перфектно на всяко устройство / браузър.

7.ПРИНЦИП ЗА ОПАЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО МЕЖДУ КОМПЮТЪТНА И МОБИЛНА ВЕРСИЯ И MOBILE FIRST INDEX ДОСТЪП

Какво се прави: Системата забранява диференцирането на текстови widgets на страницата заради първото индексиране на мобилни устройства. Според този подход повечето потребители идват от мобилни устройства, което означава, че всяко съдържание, което съществува на мобилното устройство, трябва да бъде на версията за настолни компютри и обратно. Например сайт, който има H1 заглавие "Hello Earth" на работния плот, не може да има на мобилния телефон H1 заглавието "Hello Mercury", тъй като двете страници трябва да имат същото съдържание. Този принцип е в съответствие с указанията на Google за първото индексиране на мобилни устройства.


Защо е необходимо: Прави уеб сайта Ви съвместим с първото индексиране на мобилни устройства (mobile first indexing).

8. Оптимизиране на структурата на Javascript & CSS на уеб сайта за скорост на зареждане

Какво прави: Използвайки HTML динамично обслужваните елементи (вижте № 2), разположението / структурата на CSS и JavaScript на страницата е изградена така, че да ускори цялостната ефективност на страницата. Значението на всяка страница може да служи като целева страница за потенциално класиране в SEPRs (страници с резултати от търсенето). Вграденият CSS в общия HTML също се използва за подобно подобрение на скоростта на зареждане.


Защо е необходимо: Предпазва Ви от загуба на посещения на уеб сайта Ви, като увеличава скоростта на зареждане.


9. Обработка на фона Механизъм за адаптиране

Какво прави: Алгоритъмът разграничава цвета на фона от изображение / видео фон. Цветовете са безразмерни, следователно на ред в работния плот те се променят в колона на мобилния телефон (тъй като най-вече работният плот е пейзаж и мобилният телефон се държи като портрет). Фоновото изображение може да загуби обекта на изображението от мобилни устройства, ако е изрязано или поради промяна на размера / оформлението (смисъл на оформлението от Пейзаж в Портрет), поради което губи целта си върху мобилния дизайн. Следователно изображенията и видеоклиповете се добавят отделно в персонализирания редактор за мобилни устройства, поддържащ обекта на фоновото изображение.


Защо е необходимо: Намалява времето, необходимо за адаптиране на фона към мобилните сайтове.

10. Незабавен трансфер на изображения от източници и тяхната оптимизация за мобилни и настолни устройства

Какво прави: Машина, която издърпва изображението от публичния html на оригиналния уеб сайт, компресира го и го поднася, за да бъде достъпно на мобилната версия. 

Поддържа главно оптимизирането на скоростта 


Защо е необходимо: Ускорява мобилната скорост на зареждане.

свързано


MOBILE FRIENDLY 
УЕБ САЙТ

Знаете ли, че Mobile Friendly уеб сайт, е нещо което непременно трябва да се има днес? Отсъствието на Mobile Friendly уеб сайт означава, че губите много клиенти. Знаете ли колко скъпо ще Ви струва за разработчика за да го създаде за Вас?